Hádzaná:Tatran Prešov - Jugopetrol Železničar Niš 31:22 v 1. zápase 2. kola PEHF

30.09.2006 Celý región

Prešov 30. septembra (TASR) – Hádzanári slovenského vicemajstra Tatrana Prešov zvíťazili v úvodnom zápase 2. kola Pohára EHF nad srbským Jugopetrolom Ž...
Prešov 30. septembra (TASR) – Hádzanári slovenského vicemajstra Tatrana Prešov zvíťazili v úvodnom zápase 2. kola Pohára EHF nad srbským Jugopetrolom Železničar Niš 31:22. Odvetu odohrajú zverenci trénera Romana Lamača v sobotu 7. októbra na Balkáne.

Tatran Prešov – Jugopetrol Železničar Niš 31:22 (12:9)
Zostava a góly Prešova: Bakša, Popčák - Marušák 1, T. Mažár, Huňady 5/5, Michal Urban, Pekár 5, Miloš Filič, Mokriš 7/2, Čorej 2, Fuňak 3, Kravčák, Tumidalský 3, Mikéci 5
Najviac gólov za Niš: Petkovič 8/2, Vajn a Kostadinovič po 3
Rozhodcovia: Dobrovics a Tajok (obaja Maď. )
7 m hody: 8/7 - 3/2
vylúčení: 2:9
ČK: 49. Dordevič, 59. S. Milosavljevič (obaja Niš)
1057 divákov

Domáci nastúpili bez najlepšieho pohárového strelca Kozlova, ktorému vo štvrtok operovali rameno, no v hľadisku na zápase nechýbal. Na poste ľavého krídla ho nahradil 18-ročný mladík Mokriš a dosť prekvapujúco aj v koncovke. Začiatok duelu bol v prešovskej réžii, no výraznejší náskok si slovenský vicemajster vypracoval až po 20 minútach, keď viedol 10:5. Polčas vyhrali domáci o 3 góly, predovšetkým mali ale výborný vstup do druhej časti hry, keď im pomohla najmä presilovka o dvoch hráčov. Prešovčania viedli už o 9 gólov, neskôr ale poľavili. Ich čiastočný výpadok hostia využili a v 53. min sa dokázali Prešovčanom priblížiť na rozdiel 4 gólov (25:21). Lenže potom nasledovala šnúra piatich prešovských gólov, ktorá rozhodla o výraznejšom víťazstve Šarišanov.

Hlasy po zápase:
Roman Lamač, tréner Prešova: \"Nastupovali sme so zatiahnutou obranou, s ktoru sme slávili úspech v stredu v Považskej Bystrici. Spočiatku nám to vychádzalo. Najväčšie problémy nám robil v 1. polčase brankár Zdravkovič. Navyše rozhodcovia podržali Srbov v niektorých momentoch v útoku až neuveriteľne dlho. Po zmene strán nám pomohlo časté vylučovanie hráčov súpera. Keď sme viedli už o 9 gólov moji zverenci poľavili. Našťastie si ale dali poradiť a záver zápasu patril opäť jednoznačne nám. \"
Dobrica Grozdanovič, tréner Nišu: \"Do Prešova sme pricestovali bez dvoch hráčov základnej zostavy. Bola tým narušená naša koncepcia hry, čo sa prejavilo hlavne v útoku. Našim najlepším hráčom bol brankár Zdravkovič. Našim zámerom bolo hrať rozhodne rýchlejšie, no nedarilo sa nám. Domáci nám spočiatku nedovolili kombinovať, recept na ich obranu sme našli až v 2. polčase. \"
 

Vyberte región